Partnereink

Házhozszállítás

Rendkívüli Akció

Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Szűrés
bit.ly/divian2020
Fizetési megoldás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Fogyasztó Barát

Konyhafelújítás állami támogatással

Konyhafelújítás 50% állami támogatással? Most lehetséges!

Hatalmas az érdeklődés az új 50%-os otthonfelújítási állami támogatás iránt amely max. 3 millió forintos, hozzánk is rengeteg megkeresés érkezik ezzel kapcsolatban. A program kiváló lehetőséget nyújt nagyon sok család számára, mi pedig összeszedtük, hogy mik a feltételek annak érdekében, hogy segítsünk Önnek. 

A program azoknak a családoknak szól, akik a már meglévő otthonukat újítanák fel, korszerűsítenék, bővítenék vagy akár szépítenék.

A legfontosabb eleme a támogatásnak:

  • Legalább egy gyermeket nevelnie kell az adott családnak (ebbe beleszámít a 12. hetet betöltött magzattól a családjával még együtt élő 25 éves gyermekig mindenki. A megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő vagy GYOD-ra jogosult szülők esetében nem számít a gyermek életkora.)
  • A programban házaspárok, élettársak vagy gyermeküket egyedül nevelő szülők vehetnek részt. Elvált szülők esetében, amennyiben egyenlő részt vállalnak a gyermek nevelésében, megoszthatják egymás között a támogatást.

A támogatás egyedülálló lehetőséget teremt a komplett konyha felújítására és beépített konyhaigépek lecserélésére, melyet a Dobos-Bútortól megtud rendelni, de bármilyen beépített szekrényrendszerre (gardrób, szekrények, fenyőbútorok, egyedi bútorokat tud nálunk rendleni) is igénybe vehető.

A Dobos- Bútor szakemberei szívesen állnak rendelkezésre, ha a  konyhatervezésről, 3D látványtervezésről vagy beszerelésről legyen szó. Ön megálmodja mi megvalósítjuk álmai konyhabútortát. 

A programban a 2021. január 1. után elindult felújítások esetében lehet részt venni, az összeg fordítható anyagköltségre és munkadíjra egyaránt.Az anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban igényelhető, tehát maximum 1.500.000 forint anyagköltségre és 1.500.000 forint munkadíjra.

Fontos, hogy az állam a költségek felét állja, így az 50%-os önrészt magunknak kell biztosítani, valamint a pénzt a felújító családnak kell megelőlegezni, és utólag lehet igényelni a támogatást. A számlákat természetesen gyűjteni kell és minden érintett kivitelezővel szerződést kell kötni.

A visszaigényléshez a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani az összegyűjtött számlákat és szerződéseket.

A teljes ügyintézési folyamat elvégezhető lesz postai úton személyesen, illetve Ügyfélkapun keresztül a SZÜF felületén elérhető elektronikus nyomtatvány kitöltésével és a szükséges adatok megadásával. Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján hamarosan elérhetőek lesznek.

A támogatást a kivitelezési, építési munkák végrehajtását és az utolsó számlák kiegyenlítését követően 60 napos határidőn belül lehet megigényelni. A kérelmek elbírálására a beérkezést követően 30 nap áll a Kincstár rendelkezésére, és ha mindent rendben találnak, 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget, így a számlák beküldését követően 35 napot kell majd várni a támogatás megérkezéséig.

Ellenőrzésekre a kormányhivataloktól az igénybevételt követő 6 hónapon belül lehet számítani, hogy ténylegesen megtörténtek-e a felújítási munkálatok.

A tájékoztatás nem teljeskörű, az igénylés előtt a további részletekről a Magyar Közlönyben olvashat!

Webáruház készítés